Μασάζ προσώπου: το νέο μυστικό για νεανικό πρόσωπο!

Share

[vc_row enable_arrows_animation=”no” content_text_aligment=”left” css=”.vc_custom_1601649148308{margin-right: 30px !important;margin-left: 30px !important;padding-top: 50px !important;padding-bottom: 41px !important;}”][vc_column][vc_single_image image=”11850″ img_size=”400×600″][vc_column_text]

Όλοι γνωρίζουμε για το μασάζ στο σώμα μας και τι οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό. Μασάζ όμως μπορούμε να κάνουμε και στο πρόσωπό μας , γνωστό και ως face massage, κερδίζοντας έτσι πολλά πλεονεκτήματα για την όψη και την εμφάνιση του προσώπου μας. Τι είναι όμως το face massage και τι μας προσφέρει;

To face massage είναι ουσιαστικά η περιποίηση που προσφέρουμε στο πρόσωπό μας με στόχο να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητές του. Μπορεί να γίνει στο σπίτι με ή χωρίς τη χρήση κάποιου ειδικού εργαλείου για τον σκοπό αυτό και η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Το μασάζ προσώπου έχει διάφορους τύπους όπως το κλασικό, ρεφλεξολογίας, shiatsu και πολλά ακόμα.

Τι μας προσφέρει το μασάζ προσώπου; Έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι:

  • Σύσφιξη. Το μασάζ στο πρόσωπο έχει την ιδιότητα να συσφίγγει το δέρμα σαν να επρόκειτο για το σώμα μας όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο. Είναι μια φυσική διαδικασία και λειτουργεί θεραπευτικά ως προς τη σύσφιξη και το lifting του προσώπου μας.
  • Αυξάνει την κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου στο πρόσωπο. Ακριβώς όπως και το μασάζ στο σώμα, έτσι και το face massage βοηθά σημαντικά στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος και του οξυγόνου στο δέρμα μας, στοιχεία απαραίτητα για την υγιή εμφάνιση του προσώπου μας. Η σωστή κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου βοηθά στην ανακούφιση του πρηξίματος αλλά προσδίδει και την απαραίτητη λάμψη στο πρόσωπό μας.
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Το μασάζ προσώπου μπορεί να θεωρηθεί και ως το φυσικό lifting του προσώπου μας καθώς αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στην μείωση των ρυτίδων αλλά και την πρόληψή τους.
  • Χαρίζει λαμπερό πρόσωπο. Η υγεία του δέρματος του προσώπου μας αντανακλά στην όψη μας. Το μασάζ προσώπου με τις ιδιότητες που έχει χαρίζει ένα εμφανώς λαμπερό πρόσωπο.
  • Χαλαρώνει την ένταση και το στρες. Το μασάζ τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπό μας συμβάλλει στη μείωση της έντασης και του στρες από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, χαλαρώνοντας το νευρικό μας σύστημα.

Η διαδικασία του face massage είναι πολύ εύκολη, προσιτή σε όλους και μπορεί να γίνει στο σπίτι είτε με κάποιο εργαλείο για την περίπτωση είτε και χωρίς αυτό, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια μας. Το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα είναι να πλύνουμε καλά τα χέρια μας πριν ξεκινήσουμε. Στη συνέχεια πλένουμε το πρόσωπό μας, το στεγνώνουμε και εφαρμόζουμε την ενυδατική μας. Διαλέγουμε ένα έλαιο κατάλληλο για την επιδερμίδα μας και με κυκλικές κινήσεις των δακτύλων μας από μέσα προς τα έξω, κάνουμε μασάζ στο πρόσωπό μας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ένταση της πίεσης των δαχτύλων στο πρόσωπο. Αν ο σκοπός μας είναι να συσφίξουμε το δέρμα μας μπορούμε να εφαρμόσουμε περισσότερη ένταση ενώ αν το δέρμα μας είναι λιπαρό ή με τάση ακμής η πίεση θα πρέπει να είναι πιο απαλή. Για την περιοχή των ματιών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καλό είναι να εφαρμόζουμε ελαφριά χτυπήματα και να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη κρέμα ματιών. Αν θέλουμε και γνωρίζουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε και το αντίστοιχο εργαλείο για μασάζ προσώπου, το jade roller. Συνεχίζουμε και τελειώνουμε το μασάζ με τις αντίστοιχες κινήσεις σε λαιμό και ντεκολτέ.

Το μασάζ προσώπου λοιπόν έχει αρκετά πλεονεκτήματα και μας δίνει πολλούς λόγους για να το εντάξουμε στη ρουτίνα της περιποίησης του προσώπου μας. 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να γίνει το δέρμα μας ακόμα πιο λαμπερό, ακόμα πιο σφιχτό, ακόμα πιο υγιές!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.