Τα… must της φθινοπωρινής skincare ρουτίνας

Share

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του ο καιρός άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο κρύος. Το κρύο όμως κάνει το δέρμα και την επιδερμίδα μας να έχουν διαφορετικές ανάγκες και «απαιτήσεις». Το δέρμα αντιδρά διαφορετικά το καλοκαίρι με τις ακτίνες του ήλιου και το αλάτι της θάλασσας να βρίσκονται πάνω του για αρκετές ώρες την ημέρα και διαφορετικά όταν το κρύο και η υγρασία κάνουν την εμφάνισή τους. Πώς πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα σου; Ποια είναι τα must της φθινοπωρινής skincare ρουτίνας σου;

Χρησιμοποίησε αντιηλιακό. Το αντιηλιακό είναι απαραίτητο πάντα, ακόμα και το φθινόπωρο, ακόμα και τις ημέρες που επικρατεί συννεφιά. Ο ήλιος και οι βλαβερές του συνέπειες στο δέρμα είναι πάντα εκεί και μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνεις.

Κατάλληλο καθαριστικό. Καθώς οι ανάγκες του δέρματός σου είναι διαφορετικές το φθινόπωρο σε σχέση με τον χειμώνα, ενδέχεται και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να μην ενδείκνυνται για όλες τις εποχές. Το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείς ενδεχομένως να σου προκαλεί πχ ερεθισμούς το φθινόπωρο. Αυτό πιθανώς συμβαίνει λόγω των συστατικών του. Επίλεξε λοιπόν προϊόντα που είναι κατάλληλα για την εποχή.

Ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα. Η ανάγκη που έχει το δέρμα για ενυδάτωση είναι διαρκής και δεν περιορίζεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Καλό είναι να ενυδατώνεις εντατικά το πρόσωπο αλλά και το σώμα σου όλο τον χρόνο. Προτίμησε κατάλληλα για την εποχή προϊόντα που δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω την κατάσταση ενώ μην ξεχνάς να πίνεις και αρκετό νερό.

Εποχή για απολέπιση. Ενώ το καλοκαίρι δεν είναι τόσο καλή ιδέα να κάνουμε απολέπιση, το φθινόπωρο είναι η πλέον κατάλληλη εποχή. Μην παραλείπεις την απολέπιση από τη skincare ρουτίνα σου ώστε να απομακρύνεις από το δέρμα σου τα βλαβερά στοιχεία.

Σωστή διατροφή. Από τα must όχι μόνο της φθινοπωρινής αλλά όλης της skincare ρουτίνας σου είναι η σωστή διατροφή. Επίλεξε να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αλλά και να πίνεις πολύ νερό, ακόμα και αν δεν νιώθεις ότι το χρειάζεσαι.

Το φθινόπωρο που αλλάζει η θερμοκρασία και όλη η συμπεριφορά του καιρού, τουλάχιστον σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες, είναι μια ιδανική ευκαιρία να ανανεώσουμε τη skincare ρουτίνα μας, να αλλάξουμε όσα πρέπει αλλά και να διατηρήσουμε όσα χρειάζονται. Κάποια πράγματα όμως παραμένουν must σε κάθε εποχή!

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.