Τι πρέπει να περιλαμβάνει το βαλιτσάκι ενός επαγγελματία makeup artist

Share

Ανεξάρτητα από το αν ξεκινά κάποιος τώρα την καριέρα του ή εάν διαθέτει χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το βαλιτσάκι ενός επαγγελματία makeup artist πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται για μια ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών. Για να είναι πλήρως εξοπλισμένο το βαλιτσάκι ενός επαγγελματία makeup artist χρειάζεται έρευνα, καλή προετοιμασία, γνώση των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά και σωστή οργάνωση.

Ακόμα και οι πιο έμπειροι makeup artists γνωρίζουν ότι ένα ολοκληρωμένο βαλιτσάκι χρειάζεται χρόνο για να «στηθεί» σωστά. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν είναι πολλοί, όπως πχ το είδος του μακιγιάζ, ο πιθανός τύπος δέρματος, τυχόν δυσχρωμίες που πρέπει να καλυφθούν και πολλοί ακόμα. Ένας επαγγελματίας makeup artist πρέπει να έχει προνοήσει για όλα τα ενδεχόμενα και να είναι προετοιμασμένος για οτιδήποτε θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε ότι αφορά το μακιγιάζ του πελάτη του. Δεν είναι εικόνα σωστού επαγγελματία για παράδειγμα να πάει για μακιγιάζ και να μην έχει τη σωστή απόχρωση makeup ή ένα makeup που να καλύπτει οποιαδήποτε ατέλεια.  

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το βαλιτσάκι ενός επαγγελματία makeup artist;

Το βαλιτσάκι ενός επαγγελματία makeup artist πρέπει να είναι πλήρες και να καλύψει κάθε τύπο δέρματος, κάθε είδος μακιγιάζ και κάθε στάδιο της διαδικασίας. Για αυτούς τους λόγους πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:

  • Προϊόντα για την προετοιμασία του δέρματος πριν το μακιγιάζ. Τέτοια προϊόντα είναι ενυδατικές κρέμες και μάλιστα για κάθε τύπο δέρματος (πχ ξηρό, κανονικό, λιπαρό)
  • Foundations σε διάφορες αποχρώσεις και υφές. 2-3 ζεστές αποχρώσεις και αντίστοιχες ψυχρές θα καλύψουν όλο το φάσμα. Επίσης, επιλέξτε foundation που να έχουν διαφορετικές υφές, πχ σε ματ ή υγρή υφή
  • Concealer και μάλιστα σε διάφορες αποχρώσεις. Μια παλέτα με διάφορους τύπους και αποχρώσεις θα σας λύσει τα χέρια
  • Ρουζ σε διάφορες αποχρώσεις ώστε να μπορέσετε να καλύψετε κάθε κατάσταση
  • Πούδρα ή spray σταθεροποίησης ώστε το μακιγιάζ να διαρκέσει για περισσότερη ώρα
  • Σκιές ματιών, φυσικά σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και υφές ώστε να καλύψετε κάθε περίσταση.
  • Μάσκαρα, οπωσδήποτε σε μαύρο χρώμα και ίσως και κάποια ακόμα αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο
  • Eyeliner, επίσης σίγουρα σε μαύρο χρώμα
  • Μολύβια φρυδιών στις βασικές αποχρώσεις για να τονίσετε τα μάτια
  • Κραγιόν, σε διάφορες αποχρώσεις και υφές για να ταιριάξουν σε κάθε στυλ και προσωπικότητα
  • Lip gloss, σε κάποιες βασικές αποχρώσεις και σίγουρα ένα διάφανο
  • Μολύβια χειλιών σε διάφορες αποχρώσεις για να τονίσετε τα χείλη.

Το βαλιτσάκι του επαγγελματία makeup artist εκτός από τα προϊόντα για το μακιγιάζ οφείλει να έχει και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Τι θα μπορούσε να χρειαστεί; Μπατονέτες, ξύστρα για τα μολύβια, τσιμπιδάκια για τα φρύδια, οινόπνευμα, μωρομάντηλα, διάφορα πινέλα, σφουγγαράκια και δίσκους και προϊόντα ντεμακιγιάζ.

Με τη σωστή οργάνωση και προετοιμασία της βαλίτσας του επαγγελματία makeup artist δεν θα βρεθείτε ποτέ στη δύσκολη θέση να σας λείψει κάτι από αυτά που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει και να προσφέρετε στους πελάτες σας το ιδανικό αποτέλεσμα. 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.