Τι πρεπει να αλλαξεις στη skincare ρουτινα σου μετα τα 50

Share

Έφτασες ή πλησιάζεις την ηλικία των 50 ετών και ήδη βλέπεις τα σημάδια του χρόνου στην επιδερμίδα σου. Κάθε ηλικία έχει τις δικές της απαιτήσεις σε ότι αφορά την διατήρηση μιας υγιούς και νεανικής επιδερμίδας, γι αυτό και η skincare ρουτίνα αλλάζει από δεκαετία σε δεκαετία. Πολλά από αυτά που συνήθιζες να κάνεις στα 30 ή στα 40 πλέον δεν πρέπει να τα κάνεις ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα περιποίησής σου κάποιες άλλες θεραπείες. Τι πρέπει να αλλάξεις στη skincare ρουτίνα σου μετά τα 50;

Περισσοτερη ενυδατωση

Όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο αυξάνεται και η ανάγκη της επιδερμίδας για ενυδάτωση. Με την αύξηση της ηλικίας όμως μειώνεται η παραγωγή σμήγματος, λιπιδίων ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνεται ο επιδερμικός φραγμός με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση. Οροί, serums αλλά και πλούσιες ενυδατικές κρέμες θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδας σας και θα την κάνουν να δείχνει πιο φρέσκια και νεανική.

Περισσοτερο αντιηλιακο

Οι ακτίνες του ήλιου έχουν ιδιότητα να καταστρέφουν την ελαστίνη του δέρματος κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να δείχνει κουρασμένο και άτονο. Τι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση; Η υψηλή αντιηλιακή προστασία με ένα αντιηλιακό προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας, το οποίο μάλιστα θα ανανεώνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου 2 ωρών, μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Προσοχη στα προϊοντα καθαρισμου

Το δέρμα μετά την ηλικία των 50 ετών έχει διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με τις ανάγκες που είχε πριν από μια ή δύο δεκαετίες, γι αυτό και χρειάζεται προσοχή στα προϊόντα που επιλέγεις για το κάθε στάδιο της skincare ρουτίνας σου. Ακόμα και στο στάδιο του καθαρισμού, καλό είναι να προτιμήσεις προϊόντα τύπου κρέμας ή gel και να αποφύγεις τα προϊόντα σε μορφή αφρού, καθώς τα τελευταία έχουν την τάση να κάνουν την επιδερμίδα πιο ξηρή.

Ελαχιστη απολεπιση

Η απολέπιση έχει ως στόχο να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα με το να προκαλεί «τραυματισμούς» στο δέρμα εκκινώντας έτσι τη διαδικασία επούλωσης. Όταν όμως μετά από μια ηλικία το δέρμα χάσει την ικανότητά του να επουλώνεται γρήγορα, τότε η απολέπιση περισσότερο το βλάπτει παρά το αναζωογονεί. Γι αυτό, σε μια ηλικία μετά τα 50 καλό είναι η απολέπιση να γίνεται με περισσότερη σύνεση και με προϊόντα που δεν θα είναι τόσο επιβαρυντικά για την επιδερμίδα.

Η επιδερμίδα μπορεί να παρουσιάζει διαφορετικές ανάγκες σε κάθε ηλικία ωστόσο το σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε να την περιποιούμαστε σε κάθε της στάδιο. Είναι ο μόνος τρόπος να δείχνει πάντα υγιής, λαμπερή και νεανική!

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.