Η απαραιτητη skincare ρουτινα για ευαισθητες επιδερμιδες

Share

Όλοι οι τύποι επιδερμίδας μπορεί να εμφανίσουν ευαισθησίες σε κάποιες περιόδους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτόματα κατατάσσονται στην κατηγορία της ευαίσθητης επιδερμίδας. Η πραγματικά ευαίσθητη επιδερμίδα είναι εκείνη που εμφανίζει κοκκινίλες, κνησμό και συχνούς ερεθισμούς και γενικότερα χαρακτηρίζεται από υπερβολική αντιδραστικότητα σε συνθήκες και ερεθίσματα. Γι αυτό και χρειάζεται προσοχή και ειδική περιποίηση ακόμα και στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Ποια είναι όμως η απαραίτητη skincare ρουτίνα για ευαίσθητες επιδερμίδες;

 

Νερό και προϊόντα καθαρισμού

Οι ευαίσθητες επιδερμίδες χρειάζονται ειδική περιποίηση ώστε να μην παρουσιάζουν τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως ο κνησμός, η ερυθρότητα κ.α. Για τον λόγο αυτό στο στάδιο του καθαρισμού είναι σημαντικό το νερό να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία, δηλαδή χλιαρό, αλλά και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείς να είναι κατάλληλα για χρήση σε ευαίσθητες επιδερμίδες, δηλαδή να μην περιέχουν οινόπνευμα, σαπούνι ή άλλα χημικά που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα.

 

Ενυδατικές κρέμες

Η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, και σε αυτή την κατηγορία όμως τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι κατάλληλα για τη δική σου – ευαίσθητη – επιδερμίδα. Προτίμησε προϊόντα oil-free και προϊόντα που δεν περιέχουν οινόπνευμα ή άρωμα.

Skincare ρουτίνα

Η skincare ρουτίνα σου για ευαίσθητες επιδερμίδες θα πρέπει να περιλαμβάνει ανάλογα προϊόντα. Προτίμησε εκείνα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά και σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου τον δερματολόγο σου.

Αντιηλιακό

Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη σε κάθε τύπο δέρματος, και ειδικά στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Και στα αντιηλιακά προϊόντα που θα επιλέξεις προτίμησε εκείνα που θα είναι πιο «ελαφριά» για τον τύπο της επιδερμίδας σου και δεν θα βαρύνουν το δέρμα σου.

 

Οι ευαίσθητες επιδερμίδες εξ ορισμού χρειάζονται ειδική περιποίηση. Δώσε προσοχή στα προϊόντα που θα επιλέξεις για τη skincare ρουτίνα σου ενώ συμβουλεύσου και τον δερματολόγο σου. Είναι όλα απαραίτητα ώστε να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα και να μην ταλαιπωρείσαι διαρκώς από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.