Πώς να γίνεις επαγγελματίας PMU artist

Share

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες στον χώρο της ομορφιάς και αποκτά ολοένα και φανατικότερο κοινό. Οι πελάτισσες που αναζητούν ποιοτικές υπηρεσίες μόνιμου μακιγιάζ αυξάνονται καθημερινά καθώς τα αποτελέσματα και τα πλεονεκτήματα του permanent make up γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά. Οι επαγγελματίες PMU artists  γίνονται περιζήτητες και αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει περισσότερες πελάτισσες, περισσότερη φήμη και περισσότερα έσοδα.

 

Ανεξάρτητα από το εάν δουλεύεις ήδη στον χώρο της ομορφιάς ή εάν ξεκινάς τώρα τα πρώτα σου βήματα, το να γίνεις επαγγελματίας PMU artist είναι σίγουρο ότι θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες. Υπάρχουν όμως και δυσκολίες, όπως ισχύει άλλωστε σε κάθε τομέα. Για να αντεπεξέλθεις χρειάζεται καλός προγραμματισμός και σωστά βήματα. Πώς μπορείς να γίνεις και εσύ επαγγελματίας PMU artist και να ακολουθήσεις μια καριέρα στον χώρο;

 

Εκπαίδευση

Για να γίνεις επαγγελματίας PMU artist χρειάζεται πρώτα να λάβεις μια πλήρη εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, στο αντικείμενο από μια σχολή ομορφιάς εγνωσμένου κύρους, με φημισμένους εκπαιδευτές, με εμπειρία στον χώρο και με πληθώρα επιτυχημένων αποφοίτων. Η BePro παρέχει τέτοιου είδους ολοκληρωμένες σπουδές ομορφιάς. Η εκπαίδευση είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα καθώς εκεί θα μάθεις τις τεχνικές που θα χρησιμοποιείς πολλές φορές μέσα στην ημέρα σου. Επίσης, θα μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγεία και την ασφάλεια τη δική σου αλλά και των πελατισσών σου. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρία σχετικά με τα εργαλεία, τις τεχνικές, τα χρώματα και τη μίξη τους, την ανατομία του δέρματος, τις τεχνικές διόρθωσης και πολλά ακόμα. Στη συνέχεια πρέπει να παρέχεται και πρακτική εξάσκηση ώστε να έχεις την ευκαιρία να εφαρμόσεις στην πράξη όσα έμαθες τόσο σε μοντέλα σιλικόνης όσο και σε ανθρώπους. Η εξάσκηση είναι εκείνη που θα σε κάνει καλύτερη PMU artist.

 

Υγιεινή και ασφάλεια

Η υγιεινή η δική σου, των πελατών σου, των εργαλείων και του χώρου εργασίας σου είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να δώσεις μεγάλη έμφαση σε αυτή. Επίσης, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την άποψη που θα διαμορφώσουν οι πελάτισσές σου για εσένα. Ένας χώρος ακατάστατος, εργαλεία που δεν αποστειρώνονται και άλλα παρόμοια σίγουρα δεν θα δώσουν την καλύτερη εντύπωση εσένα όσο καλή και αν είναι η τεχνική σου. Η εκπαίδευσή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει σχετικό τομέα καθώς είναι από τους πιο βασικούς. Επίσης, μια εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη σε όσους η δουλειά τους περιλαμβάνει επαφή με αίμα άλλων ανθρώπων όπως και η εκπαίδευση στα μέτρα προστασίας από παθογένειες και μεταδοτικές ασθένειες.

 

Άδεια άσκησης επαγγέλματος

Αφού ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, για να ξεκινήσεις να δουλεύεις είτε ως υπάλληλος είτε ανοίγοντας τον δικό σου χώρο ομορφιάς, χρειάζεσαι άδεια άσκησης επαγγέλματος. Η άδεια χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών όλης της χώρας σε όσους κατέχουν αντίστοιχο πτυχίο.

 

Το μόνιμο μακιγιάζ κερδίζει συνεχώς έδαφος  γι αυτό και μια σωστή επαγγελματίας PMU artist είναι ήδη περιζήτητη με τις προοπτικές να φαντάζουν ακόμα πιο αισιόδοξες στο μέλλον.  

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.