Τομείς της ομορφιάς και πώς να επιλέξεις

Share

Ο κλάδος της ομορφιάς είναι ένα ευρύ πεδίο, που προσφέρει μια σειρά από ευκαιρίες καριέρας για όσους έχουν πάθος για τον χώρο. Με τόσες πολλές ειδικότητες για να επιλέξεις, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά μερικές από τις διαφορετικές ειδικότητες στον κλάδο της ομορφιάς και θα σου δώσουμε συμβουλές για το πώς να επιλέξεις την καριέρα που σου ταιριάζει.

Makeup Artist: Οι makeup artists χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές και προϊόντα προκειμένου να δημιουργήσουν διάφορες εμφανίσεις. Μπορούν να εξειδικευθούν σε διάφορους τομείς, όπως το νυφικό μακιγιάζ, φωτογραφήσεις για περιοδικά, κινηματογράφο, τηλεόραση ή και μακιγιάζ ειδικών εφέ.

Hair Styling: Οι κομμωτές είναι υπεύθυνοι για το κούρεμα, το βάψιμο και το styling των μαλλιών. Μπορούν να εργάζονται σε κομμωτήρια, σπα ή άλλα περιβάλλοντα και μπορεί να ειδικεύονται σε ορισμένους τύπους μαλλιών, όπως τα σγουρά ή τα μαλλιά με υφή. Για να γίνεις hair stylist, θα πρέπει να έχεις καλή αντίληψη του σχήματος και των αναλογιών.

Αισθητική: Οι αισθητικοί ειδικεύονται σε θεραπείες περιποίησης του δέρματος, όπως περιποίηση προσώπου, χημικό πίλινγκ και αποτρίχωση. Βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος, όπως η ακμή, η γήρανση ή η υπερμελάγχρωση. Για να γίνεις αισθητικός, θα πρέπει να έχεις την ικανότητα να προτείνεις και να εκτελείς θεραπείες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Nail artist: Οι nail artists είναι υπεύθυνοι για το μανικιούρ και το πεντικιούρ ενώ παρέχουν και πρόσθετες υπηρεσίες, όπως ακρυλικά ή extensions νυχιών. Για να γίνεις επαγγελματίας  nail artist, θα πρέπει να έχεις καλή κατανόηση της ανατομίας των νυχιών, καθώς και την ικανότητα να δημιουργείς λεπτομερή και περίπλοκα σχέδια.

Barber: Οι barbers ειδικεύονται στην ανδρική περιποίηση, παρέχοντας κούρεμα, ξύρισμα και άλλες υπηρεσίες περιποίησης σε άνδρες πελάτες.

Permanent makeup: Οι permanent makeup artists ειδικεύονται στο αισθητικό τατουάζ, εφαρμόζοντας χρωστική ουσία στο δέρμα για να δημιουργήσουν μακιγιάζ μακράς διάρκειας. Μπορούν επίσης να παρέχουν υπηρεσίες όπως microblading φρυδιών ή τατουάζ χειλιών.

Η επιλογή της σωστής επαγγελματικής πορείας στον κλάδο της ομορφιάς μπορεί να είναι πρόκληση. Πώς μπορείς να επιλέξεις την κατάλληλη καριέρα για εσένα;

Σκέψου τα ενδιαφέροντά σου: Σκέψου ποιες πτυχές της βιομηχανίας ομορφιάς σε ενδιαφέρουν περισσότερο, είτε πρόκειται για τα μαλλιά, το μακιγιάζ, την περιποίηση της επιδερμίδας ή κάτι άλλο. Διάλεξε μια επαγγελματική πορεία που να ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σου.

Αξιολόγησε τις δεξιότητές σου: Εξέτασε τα ταλέντα και τις ικανότητές σου, καθώς και οποιαδήποτε επίσημη εκπαίδευση ή κατάρτιση έχεις λάβει. Διάλεξε μια επαγγελματική πορεία που αξιοποιεί τα δυνατά σου σημεία και σου επιτρέπει να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και τεχνικές.

Εξερεύνησε τις διάφορες ειδικότητες: Αφιέρωσε χρόνο για να εξερευνήσεις τις διάφορες ειδικότητες στον κλάδο της ομορφιάς και μάθε περισσότερα για το τι συνεπάγεται η καθεμία. Συζήτησε με επαγγελματίες του κλάδου και αναζήτησε ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης για να σε βοηθήσουν να πάρεις μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Εξέτασε την αγορά εργασίας: Ενώ είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μια καριέρα που να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σου, είναι επίσης σημαντικό να λάβεις υπόψη σου τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Κάνε έρευνα για τις επαγγελματικές προοπτικές και τάσεις σε διάφορους τομείς του κλάδου της ομορφιάς για να διασφαλίσεις ότι ακολουθείς μια καριέρα που έχει προοπτικές ανάπτυξης και σταθερότητας.

Απόκτησε πρακτική εμπειρία: Για να κατανοήσεις πραγματικά τι συνεπάγεται μια καριέρα στον κλάδο της ομορφιάς, είναι σημαντικό να αποκτήσεις πρακτική εμπειρία. Αναζήτησε ευκαιρίες για να παρακολουθήσεις επαγγελματίες του χώρου ή γράψου σε ένα πρόγραμμα σχολής ομορφιάς για να αποκτήσεις πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις.

Συνεργάσου με επαγγελματίες: Η οικοδόμηση σχέσεων με επαγγελματίες του κλάδου της ομορφιάς μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις διάφορες ειδικότητες και τις πιθανές διαδρομές καριέρας. Παρακολούθησε εκδηλώσεις του κλάδου και αναζήτησε ευκαιρίες καθοδήγησης για να διευρύνεις το δίκτυό σου και να μάθεις από έμπειρους επαγγελματίες.

Να είσαι ανοιχτή στη μάθηση: Ο κλάδος της ομορφιάς εξελίσσεται συνεχώς, με νέες τεχνικές, προϊόντα και τάσεις να εμφανίζονται συνεχώς. Να είσαι ανοιχτή στη μάθηση και να ενημερώνεσαι για τα νέα του κλάδου και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης για να διατηρείς τις δεξιότητες και τις γνώσεις σου επίκαιρες.

Ο κλάδος της ομορφιάς προσφέρει μια σειρά από συναρπαστικές και ικανοποιητικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Εξερευνώντας τις διάφορες ειδικότητες, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σου και αποκτώντας πρακτική εμπειρία, μπορείς να βρεις το μονοπάτι καριέρας που σου ταιριάζει.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.