Τα συχνότερα λάθη μιας έμπειρης αισθητικού

Share

Η εμπειρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά γνωρίσματα της επιτυχίας. Όσο περισσότερα χρόνια εμπειρίας έχει μια αισθητικός, όσα περισσότερα περιστατικά έχει αντιμετωπίσει, όσα  λάθη έχει κάνει την έχουν βοηθήσει να γίνει μια επιτυχημένη επαγγελματίας. Ακόμα όμως και οι πιο έμπειροι επαγγελματίες υποπίπτουν σε λάθη, πολλές φορές λόγω υπέρμετρης αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνει μια έμπειρη αισθητικός;

 

Παρακολουθείτε μόνο ένα μάθημα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε όλα τα μαθήματα ή σεμινάρια του κόσμου, αλλά το να ενημερώνεστε για τις νέες τάσεις είναι πολύ σημαντικό! Ο κλάδος της αισθητικής αλλάζει συνεχώς, και αυτό που θεωρούνταν καλή πρακτική πριν από μερικά χρόνια, σήμερα είναι ξεπερασμένο, καθώς οι γνώσεις, οι δεξιότητες και η ποιότητα των προϊόντων βελτιώνονται. Σίγουρα, μπορείτε να πάρετε μια πληθώρα γνώσεων από φόρουμ, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουρες ότι παίρνουμε καλές συμβουλές; Όταν πρόκειται για γνώσεις σχετικά με αισθητική, το διαπιστευμένο είναι το καλύτερο – οπότε αναζητήστε έναν οργανισμό ή εκπαιδευτή που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τις υπηρεσίες σας.

 

Δεν μαθαίνετε ποτέ νέα στυλ

Θα αρχίσετε να χάνετε τους πελάτες σας αν φτάσετε σε ένα σημείο όπου δεν προσφέρετε τίποτα καινούργιο ή δεν συμβαδίζετε με τις τάσεις. Είναι πολύ εύκολο να εγκλωβιστούμε στους συνηθισμένους μας τρόπους, και δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να έχουμε μια εξειδίκευση, αλλά το να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών σας, τόσο των παλαιών όσο και των νέων, θα σας κρατήσει πάντα σε καλή θέση. Αναζητήστε σεμινάρια και μαθήματα καθοδήγησης με ειδικούς που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στην κορυφή των τάσεων!

 

Δεν ενημερώνετε το site ή τα social media

Το να κρατάτε τα κοινωνικά σας δίκτυα ενημερωμένα είναι χρονοβόρο και δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση αλλά γιατί να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κερδίσετε και μερικούς νέους πελάτες;

Είναι γεγονός ότι το να διατηρείτε τις φωτογραφίες σας στο Instagram και τις εικόνες του site σας φρέσκες και ενημερωμένες θα σας ωφελήσει. Θα αυξήσει το κύρος σας στους δυνητικούς πελάτες αν δείχνετε επαγγελματίες και ενημερωμένοι με τις τάσεις και οι υπάρχοντες πελάτες σας θα έχουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό να επιδεικνύουν στους φίλους τους από τη δική σας δουλειά.

 

Δεν αυξάνετε τις τιμές

Το να έχει ένα σταθερό πελατολόγιο για πολλά χρόνια είναι σπουδαίο και είναι πολύ λογικό κάθε επαγγελματίας να θέλει να κρατά τους πελάτες της ευχαριστημένους. Καμία επιχείρηση δεν επιβιώνει χωρίς τους πελάτες της. Ωστόσο το να μην αυξάνει τις τιμές όταν όλα αυξάνονται είναι τόσο επιζήμιο για την επιχείρηση σε σημείο που μπορεί να αλλάξει εντελώς μορφή ή ακόμα και να τη χάσει.

Τα προϊόντα αυξάνονται, οι λογαριασμοί που σχετίζονται με την επιχείρηση και ακόμη και τα έξοδα διαβίωσης αυξάνονται, οπότε πρέπει να αυξηθούν οι τιμές των θεραπειών. Μην ξεχνάτε ότι η αισθητική είναι μια προσιτή πολυτέλεια και οι πελάτες σας θα είναι ευτυχείς να πληρώνουν λίγο παραπάνω κατά καιρούς για τη θεραπεία που αγαπούν, με την αισθητικό που αγαπούν!

Μπορεί διατηρώντας τις τιμές ίδιες για πάντα να διατηρήσετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους αλλά μακροπρόθεσμα αυτό θα είναι επιζήμιο. Αν η αισθητική είναι απλά το χόμπι σας ή η part time δουλειά σας, πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα εάν όμως είστε μια full time επαγγελματίας αισθητικός πρέπει να σκεφτείτε και την επιβίωση της επιχείρησής σας.

 

Μείνετε διαρκώς ενημερωμένες για τις νέες τάσεις με σεμινάρια και εκπαιδεύσεις και μην αφήνετε τις εξελίξεις να σας προσπερνούν. Η εμπειρία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να κρατήσει όλους τους πελάτες σας ευχαριστημένους και γρήγορα θα τους δείτε να αναζητούν κάτι περισσότερο φρέσκο και μοντέρνο.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.