Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ανοίξεις τον δικό σου χώρο αισθητικής

Share

Απέκτησες τις γνώσεις και την εξειδίκευση στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς, έχεις την απαραίτητη τεχνογνωσία και πλέον σκέφτεσαι να ανοίξεις το δικό σου χώρο στον οποίο θα υποδέχεσαι τις πελάτισσές σου και θα εφαρμόζεις την τέχνη σου. Το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι δύσκολο και συνεχώς μεταβάλλεται, γι αυτό καλό είναι να γνωρίζεις τι σε περιμένει πριν ανοίξεις την επιχείρησή σου αλλά και τι πρέπει να κάνεις προκειμένου ο χώρος σου να είναι ελκυστικός για τους πελάτες σου.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ανοίξεις το δικό σου χώρο αισθητικής; Τι χρειάζεται να κάνεις πρώτα;

Καθόρισε την ιδέα του χώρου σου

Το concept του χώρου αισθητικής σου θα πρέπει να είναι συνυφασμένο με κάθε πτυχή της επιχείρησής σου, από τις προσφερόμενες υπηρεσίες μέχρι το στυλ εξυπηρέτησης των πελατών. Η αντίληψή σου θα πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζεται στο όνομα της επιχείρησης, στο σχεδιασμό, στη διακόσμηση και στο εύρος των τιμών.

Δημιουργήστε ένα business plan για την επιχείρηση

Το business plan της επιχείρησής σου θα πρέπει να θέτει τα θεμέλιά της. Φρόντισε να συμπεριλάβεις μια περίληψη, περιγραφή της εταιρείας, ανάλυση του κλάδου, γεωγραφική ανάλυση, ανάλυση της αγοράς-στόχου, δείγμα υπηρεσιών, σχέδιο μάρκετινγκ, στρατηγική διαχείρισης και οικονομικό σχέδιο.

Διάλεξε τη σωστή τοποθεσία

Η τοποθεσία ενός κέντρου αισθητικής μπορεί να το προωθήσει ή να το καταστρέψει. Η ορατότητα και η επισκεψιμότητα είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής ενός εμπορικού χώρου. Αξιολόγησε επίσης το μέγεθος και το εσωτερικό σχήμα για να αποφασίσεις αν ταιριάζει καλύτερα στο επιχειρηματικό σου σχέδιο.

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός μπορεί να είναι ακριβός, οπότε σκέψου τι θα χρειαστεί να αγοράσεις και τι μπορείς να ενοικιάσεις. Μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα αγοράζοντας κάποια ελαφρώς μεταχειρισμένα αντικείμενα. Φτιάξε τον προϋπολογισμό σου σύμφωνα με την οικονομική σου ανάλυση.

Πρόσληψη προσωπικού

Κάνε μια λίστα με το πόσο προσωπικό χρειάζεσαι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η επιχείρησή σου. Η πρόσληψη του σωστού προσωπικού για τον χώρο αισθητικής σου είναι απαραίτητη- η ποιότητα του προσωπικού μπορεί να ανεβάσει ή να καταστρέψει την επιχείρησή σου. Έτσι, πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία της συνέντευξης, δημιούργησε έναν κατάλογο με τα στοιχεία που αναζητάς από τον ιδανικό υποψήφιο.

Προσφορές και υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που παρέχεις αποτελούν το επίκεντρο του επιχείρησής σου και θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την ιδέα και το εμπορικό της σήμα. Οι περιγραφές των υπηρεσιών είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ που μπορεί να βοηθήσει να πείσεις νέους πελάτες να έρθουν στο κέντρο αισθητικής σου. Οι περιγραφές θα πρέπει να είναι συνοπτικές αλλά να απευθύνονται στο κοινό σου.

Δημιούργησε ένα marketing plan

Προτού ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση, είναι σημαντικό να αναπτύξεις ένα σχέδιο μάρκετινγκ που θα φέρνει νέους πελάτες και θα δημιουργεί πιστούς φίλους. Οι τακτικές μάρκετινγκ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις περιλαμβάνουν τα πάντα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι ένα soft opening που δημιουργεί hype. Η στρατηγική μάρκετινγκ σου δίνει μια σαφή εικόνα των προτεραιοτήτων μάρκετινγκ και των τακτικών για την επίτευξη των στόχων σου. Ο καθορισμός στόχων και η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο σκοπεύεις να τους επιτύχεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

  • Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι πληροφορίες που μας παρέχετε παρακάτω θα βρίσκονται στη κατοχή μας για δύο(2) έτη από την ημερομηνία που μας τα παρείχατε, με στόχο την ενημέρωσή σας για τυχόν προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και άλλα.
  • Πατώντας “Αποστολή” συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου και προσωπικών δεδομένων (GDPR). Επίσης, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από το BePro, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας εκ νέου και να σας ενημερώσουμε.
  • Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή κάποιο αίτημα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλώ στείλτε email στο info@bepro.gr και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.