Απολέπιση προσώπου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Be pro blog - Απολέπιση προσώπου (3)

Η απολέπιση προσώπου είναι από τις πιο σημαντικές διαδικασίες που πρέπει να εντάξουμε στην ρουτίνα περιποίησής μας. Με την απολέπιση μπορούμε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό μας, απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους και κάνει το δέρμα μας να μπορεί να απορροφά πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που του είναι απαραίτητα, ενώ παράλληλα η επιδερμίδα αιματώνεται και πιο εύκολα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και εύκολη ενώ 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει η απολέπιση στο πρόσωπό μας. Ποια είναι όμως αυτά τα οφέλη; Γιατί είναι απαραίτητη η απολέπιση και τι πλεονεκτήματα έχει;

  • Η απολέπιση αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό μας και επιτρέπει στο δέρμα μας να αναπνέει καλύτερα.
  • Η απολέπιση συμβάλλει στην μείωση των μαύρων στιγμάτων. Μπορεί ο απλός καθημερινός καθαρισμός του προσώπου μας να απομακρύνει τους ρύπους από την επιδερμίδα μας, ωστόσο τα μαύρα στίγματα παραμένουν και μπορούν να αποβληθούν με την απολέπιση.
  • Η απολέπιση στο πρόσωπό μας κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται και να είναι πιο φωτεινή. Η απολέπιση ανανεώνει πιο γρήγορα τα κύτταρα και έτσι η επιδερμίδα μας δεν φαίνεται πια θαμπή.
  • Η απολέπιση έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες στο πρόσωπό μας ενώ μπορεί να καταπολεμήσει και ενδεχόμενα σημάδια από ακμή.

 

Be pro blog - Απολέπιση προσώπου (2)

Η απολέπιση σαν διαδικασία είναι πολύ εύκολη και απλή και χρειάζεται ελάχιστα βήματα για να ολοκληρωθεί. Ποια είναι αυτά τα βήματα και τι πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε απολέπιση;

  • Πρώτο βήμα είναι το ντεμακιγιάζ. Δε νοείται να κάνουμε απολέπιση εάν πρώτα δεν απομακρύνουμε καλά κάθε ίχνος μακιγιάζ από το πρόσωπό μας. Σε αντίθετη περίπτωση το μακιγιάζ θα εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μας.
  • Επόμενο βήμα στην απολέπιση είναι ο καλός καθαρισμός του προσώπου μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαμβάκι και κάποιο γαλάκτωμα για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, να απελευθερώσουμε τους πόρους για να μπορούν να δεχθούν την περιποίηση της απολέπισης.
  • Στη συνέχεια εφαρμόζουμε το προϊόν που έχουμε επιλέξει με βάση τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Μια μικρή ποσότητα προϊόντος είναι αρκετή για να δράσει αποτελεσματικά στην επιδερμίδα μας. Με κυκλικές κινήσεις και για μόλις ένα λεπτό, μπορούμε να εφαρμόσουμε το προϊόν στο πρόσωπό, τον λαιμό και το ντεκολτέ μας, αρκεί το δέρμα μας σε αυτές τις περιοχές να είναι βρεγμένο. Κατόπιν, αφήνουμε το προϊόν να δράσει για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο νερό και στεγνώνουμε το πρόσωπό μας.
Be pro blog - Απολέπιση προσώπου

Τελευταίο αλλά άκρως σημαντικό βήμα είναι η ενυδάτωση του προσώπου μας αφού έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία της απολέπισης. Η ενυδατική μας θα βοηθήσει την υγρασία να παραμείνει στην επιδερμίδα μας και επιπλέον το δέρμα μας θα απορροφήσει καλύτερα και πιο εύκολα όλα τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας νυχτός μας.